330 de familii și persoane singure vor beneficia de ajutoare de urgență

03 Februarie


Guvernul a aprobat astăzi acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de peste un million de lei (suma exacta este 1.009.200 lei) pentru 330 familii și persoane singure, ale căror locuințe au fost distruse sau grav afectate de inundații, alunecări de teren, incendii sau care se află în stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.
Aceste ajutoare de urgență se acordă în baza unor anchete sociale și sunt între 600 de lei și 12.000 de lei. Între beneficiarii ajutoarelor acordate prin Hotărârea aprobată astăzi de Guvern sunt familii și persoane singure din 28 de județe și municipiul București. 
Anchetele sociale au fost realizate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv cea a municipiului București, iar din analiza acestora au rezultat următoarele:
    22 de familii se află în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, inundații și alunecări de teren;
    15 familii sunt în situații de necesitate cauzate de incendii, fiindu-le afectate locuințele și bunurile de folosință îndelungată;
    293 de familii și persoane singure se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate sau alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.
Ajutoarele de urgență se suportă din fondurile prevăzute în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei