Locuințe construite prin Programul pentru tineri, pregătite pentru vânzare

24 Februarie

Guvernul a decis transferul din proprietatea publică a statului în cea privată și înscrierea în inventarul bunurilor din domeniul public al statului a unui număr de 140 de locuințe pentru tineri. Este vorba despre locuințe realizate de Agenția Națională pentru Locuințe prin Programul guvernamental pentru construcția de locuințe pentru tineri, destinate închirierii și administrate de autorități publice locale. Acest pas asigură cadrul legal ce va permite vânzarea de către autoritățile publice locale a locuințelor către tinerii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, conform legii. Legislația prevede că locuințele din acest Program vor putea fi cumpărate de chiriașii acestora după 1 an de închiriere neîntreruptă.

Cele 140 de locuințe sunt situate în București, sector 3. Potrivit Hotărârii de Guvern adoptate astăzi, Consiliul Local al Sectorului 3 stabilește valorile de vânzare și efectuează operațiunile de publicitate imobiliară, în condițiile legii, pentru aceste imobile.

Informații suplimentare:

          Dintre cele 32.552 locuințe finalizate în programul ANL până la 9 februarie 2016, aproximativ 27.000 se află în proprietatea privată a statului, pentru a putea fi vândute tinerilor chiriași. 1.866 au fost deja vândute foștilor chiriași. 

Detalii cu privire la vânzarea locuințelor din acest program sunt disponibile pe site-ul ANL, la link http://www.anl.ro/ro/tineri_cum_cumpar/ .

Proiectul de act normativ a fost postat spre consultare publică la adresa:

http://www.sgg.ro/legislativ/domeniu.php?id=72

Precizăm că forma proiectelor de acte normative care ar putea fi incluse în ședința Guvernului de astăzi  pot suferi modificări.Portret premier şi cabinet miniştri

ios ios

 Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei