Numărul mediu al persoanelor încadrate de operatorii economici din industria de apărare va fi în 2016 de maxim 1.368

02 Martie

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o Hotărâre prin care stabilește că numărul mediu de personal pentru operatorii economici din industria de apărare va fi în 2016 de maxim 1.368, față de 1.472 în 2015. La stabilirea acestui număr s-a avut în vedere strictul necesar pentru desfășurarea activităților de întreținere, revizii mijloace tehnice fixe, reparații, conservare, securizare și administrare a capacităților de producție pentru apărare, indisolubil legate de producția ori comerțul cu armament, muniție și material de război stabilite în condițiile prevederilor art. 10 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 95/2002 privind industria de apărare, în scopul menținerii condițiilor de funcționare/repunere în funcțiune a capacităților de producție pentru apărare.
Astfel, pentru Compania Națională ”Romarm” – S.A. București numărul mediu maxim de angajați pentru 2016 a fost reglementat la 1.018, față de 1.122 în 2015. În cazul celorlalți operatori economici din industria de apărare, numărul mediu maxim al persoanelor încadrate se menține la nivelul celui din anul 2015, și anume: 

  •  150 pentru Societatea ”Romaero” – S.A. București;
  •  150 pentru Societatea ”Avioane Craiova” – S.A.;
  • 10 pentru Societatea ”Șantierul Naval Mangalia” – S.A.,
  • 10 pentru Societatea „Uzina Mecanică Orăștie” – S.A. și 
  •  30 pentru Societatea ”IOR” – S.A. București.

Sumele necesare asigurării plăților salariale pentru numărul mediu maxim de personal aprobat, de 1.368 în 2016, sunt în cuantum de 40,573 milioane lei, comparativ cu anul 2015 care au fost 39,328 milioane lei și sunt prevăzute în bugetul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Această sumă include fondurile pentru achitarea contribuțiilor sociale datorate de angajatori, potrivit legii, la bugetele asigurărilor sociale de stat, asigurărilor pentru șomaj și la fondul asigurărilor sociale de sănătate.

Proiectul de act normativ a fost postat spre consultare publică la adresa:
http://www.minind.ro/PROPUNERI_LEGISLATIVE/2016/Hotarare_aprob_nr_mediu_max_de_pers_pe_2016.pdf Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei