Acreditare presă

Fișiere atașate

Acreditarea reprezentanților mass-media la sediul Guvernului României poate fi permanentă sau temporară.

 

Acreditarea permanentă

Jurnaliştii care au acreditare permanentă sunt informaţi zilnic, prin sms şi e-mail, asupra programului primului-ministru şi a activităţilor care au loc la sediul Guvernului şi au acces la acţiunile organizate la Palatul Victoria, pe baza ecusonului de acreditare.

Pentru a obține acreditare permanentă la Guvernul României pentru anul în curs, jurnaliștii completează și transmit Departamentului de Comunicare al Guvernului formularul de acreditare, care poate fi descărcat de pe site-ul Guvernului.

Solicitarea va fi însoţită, pentru conformitate, de o fotografie tip legitimaţie (format electronic) şi de câte o copie a legitimaţiei de serviciu şi a cărții de identitate.

Acreditările permanente sunt eliberate astfel:

  • Pentru presa scrisă centrală - 3 redactori şi 2 fotoreporteri
  • Pentru presa scrisă locală - 1 redactor şi 1 fotoreporter
  • Pentru posturi de radio şi televiziune – 3 redactori şi 8 operatori şi tehnicieni
  • Pentru agenţiile de presă - 3 redactori şi 3 fotoreporteri

 

Instituțiile mass-media trebuie să înștiințeze în scris Departamentul de Comunicare al Guvernului în cazul în care doresc retragerea acreditării unui jurnalist sau dacă sunt cazuri în care încetează raporturile de muncă dintre jurnalistul acreditat și redacția în numele căreia acesta a obținut acreditare la Palatul Victoria.

Acreditarea permanentă este valabilă până la sfârșitul anului în curs.

 

Acreditare temporară

Acreditarea temporară (valabilă o zi), care poate fi obţinută de fiecare dată, pe baza unei solicitări din partea redacţiei şi a actelor de identitate. Acreditarea temporară permite accesul în Palatul Victoria la acțiunea/acțiunile pentru care a fost emisă. Pentru conformitate, jurnalistul trebuie să prezinte actul de identitate și legitimația de presă.

 

Relaţii suplimentare privind modul de acreditare pot fi obţinute la nr. de telefon 0741.25.25.55; 314.34.00/int.1144 sau int.1201 sau email presa@gov.ro.

 

Accesul jurnaliștilor la acțiunile organizate la Palatul Victoria se face pe la intrarea D (dinspre B-dul Iancu de Hunedoara).

 

Direcția comunicare și relații cu presaPortret premier şi cabinet miniştri

ios ios

 Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei