Prim-ministru

 

Potrivit Constituţiei, primul-ministru este desemnat de Preşedintele României în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.


Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.

 

Agenda

Agenda primului-ministru cuprinde evenimentele şi activităţile publice la care participă premierul. Direcția de comunicare și relații cu presa comunică zilnic agenda publică a primului-ministru.

 

Album foto

Albumul foto al primului-ministru cuprinde fotografii oficiale ale premierului, care pot fi folosite de către mass-media sau de către alte instituţii interesate, pentru a putea ilustra declaraţii, interviuri sau mesaje semnate de primul-ministru.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei