Guvernul RomânieiLuni, 29 Ianuarie

Declarații susținute de premierul Viorica Dăncilă la începutul primei întâlniri a echipei guvernamentale


Galerie foto

 

Viorica Dăncilă: Bună seara, am făcut predarea-primirea cu domnul ministru Mihai Fifor și vreau să-l felicit pentru asigurarea interimatului. Acesta este prima întâlnire a echipei guvernamentale și vreau să vă felicit pe toți pentru validarea în comisiile parlamentare și pentru votul obținut în cadrul Parlamentului. Majoritatea care astăzi ne-a votat și care și-a pus speranța în noi cred că așteaptă din partea noastră responsabilitate în ceea ce privește îndeplinirea Programului de guvernare. Eu vă asigur de tot sprijinul meu în coordonarea activităților între ministere. În același timp, voi fi foarte exigentă în ceea ce privește îndeplinirea măsurilor din Program.
Vă rog ca în fiecare lună să prezentați un raport privind stadiul implementării Programului de guvernare pentru fiecare minister în parte. Vă voi sprijini cât îmi va sta în putință, dar, în același timp, aștept și din partea dumneavoastră la fel de multă rigoare.
De astăzi, intrăm efectiv în activitate și vă rog să priviți cu seriozitate prima ședință de guvern, care va avea loc peste două zile, adică miercuri, săptămâna aceasta.
Mâine, la prima oră, fiecare dintre dumneavoastră să finalizați procedurile de predare-primire pentru ministerul pe care îl conduceți.
Domnule ministru Teodorovici, vă rog ca până mâine să-mi prezentați soluția pentru rezolvarea Formularului 600. Îmi doresc ca miercuri, deja, să adoptăm actele normative necesare, pentru a pune capăt discuțiilor îndreptățite care au avut loc în spațiul public referitor la acest subiect.
Mulțumesc mult presei și sper să avem o colaborare foarte bună pe viitor.