Guvernul RomânieiVineri, 01 Decembrie

Mesajul premierului Mihai Tudose cu ocazia Zilei Naționale a României - 1 Decembrie 2017


Galerie foto

“Sărbătorim astăzi Ziua Naţională, ziua Marii Uniri de la 1918, cu încrederea şi speranța confirmării unei noi pagini de istorie pentru România, pentru români.
1 Decembrie 1918 a făcut ca România să devină unită și respectată, iar istoria a demonstrat că acest moment a deschis drumul către o perioadă de modernizare a ţării. Misiunea noastră este să contribuim în mod concret la dezvoltarea României și să asigurăm servicii publice mai bune - asistență medicală de calitate, un sistem de educație performant, infrastructură adaptată nevoilor prezentului - și prosperitate fiecărui român.
1 Decembrie le-a adus românilor demnitate şi îndeplinirea idealului naţional. Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale. 
 Centenarul Marii Uniri va fi nu doar un moment de marcare a istoriei ci, mai ales, un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identității naționale.  
La mulţi ani, România! La mulţi ani românilor din țară și de pretutindeni! La mulți ani tuturor celor care trăiesc în România!” 

Mihai Tudose,
Prim-ministru al României

 

Participarea premierului Mihai Tudose la Parada Militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României