Actualitate

Vineri, 09 Nov

Participarea premierului Viorica Dăncilă la ceremonia de semnare a proiectului „Reducerea eroziunii costiere Faza a II – a (2014-2020)”, finanțat prin POIM

Galerie foto

 

Alocuţiunea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu prilejul participării la ceremonia de semnare a proiectului „Reducerea eroziunii costiere Faza a II – a (2014-2020)”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare

[Check against delivery]

Doamnelor și domnilor,

Dragi colegi,

Mă bucur să participăm astăzi la o nouă semnare a proiectelor finanțate din fonduri europene, din cel puțin două motive.

În primul rând, este confirmarea faptului că avem proiecte bine pregătite și fundamentate, iar munca și eforturile făcute până acum încep să aibă rezultate concrete. În același timp, semnarea contractelor de finanțare arată clar că acest Guvern acordă importanța cuvenită atragerii fondurilor europene, ca resursă esențială de dezvoltare a României. Suntem preocupați ca banii europeni să fie utilizați în beneficiul românilor, prin finanțarea proiectelor de care România are nevoie și care, prin realizarea lor, generează efect de multiplicare în economie.

Din această strategie de dezvoltare face parte și proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare, în valoare de aproape 710 milioane de euro, fără TVA, susținut prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Suntem conștienți de efectele pe care procesul de eroziune a Litoralului Mării Negre, accentuat în ultimii ani, le are asupra zonei și asupra turismului românesc. În aceste condiții, găsirea soluției pentru stoparea eroziunii de pe țărmul românesc este cu atât mai importantă. Lucrările vizează investiții în zece localități din județul Constanța și reabilitarea plajelor pe o lungime de peste 30 de kilometri.

Îi felicit pe colegii mei – doamna ministru Rovana Plumb și domnul ministru Ioan Deneș – pentru că prin eforturile lor suntem astăzi cu un pas mai aproape de realizarea acestui obiectiv.

Administrația Națională “Apele Române”, beneficiar al acestui proiect, va avea un sprijin constant în Guvernul României, pentru ca lucrările să se facă în termenul estimat, de cinci ani.

Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la pregătirea acestui proiect și sper să ne revedem la semnarea cât mai multor proiecte finanțate din fonduri europene! Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei