Actualitate

Vineri, 17 Mai

Ceremonia de premiere a elevilor care au câștigat concursul de limbă şi literatură română “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”

Galerie foto

 Laureații concursului de limbă şi literatură română  “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”, adresat elevilor de etnie maghiară, primiți la Palatul Victoria

Vicepremierul Viorel Ștefan i-a primit, vineri, 17 mai 2019, la Palatul Victoria, pe laureații concursului de limbă şi literatură română  “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”, adresat elevilor de etnie maghiară.

La eveniment au participat, alături de vicepremierul Viorel Ștefan, reprezentanți ai Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar Judeţean Harghita, cadre didactice însoțitoare și 25 de elevi premiați. Aceștia au fost felicitați pentru rezultatele deosebite la învățătură și încurajați să continue promovarea la cele mai înalte standarde a limbii și literaturii române. “Actul cultural, cu atât mai mult cel al dezvoltării și promovării limbii și literaturii române este garanția că România este o națiune vie, în plină expansiune culturală”, a afirmat vicepremierul Viorel Ștefan.

Cea de-a XVII-a ediție a concursului de limba și literatura română „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!” a avut loc la începutul lunii mai, la Miercurea Ciuc.

Competiția se adresează elevilor din clasele V-XII de la şcolile cu predare exclusiv în limba maghiară din județele Harghita, Covasna, Mureș și Bacău. Concursul este organizat de Colegiul Naţional „Marton Aron” din Miercurea Ciuc, în parteneriat cu Asociația Comunitară Românească din Harghita (ACROM).

Începând cu 2013, ceremonia de premiere a câștigătorilor competiției a fost găzduită de Guvernul României, la Palatul Victoria, devenind deja o tradiție, apreciată atât de elevi cât și de cadrele didactice care îi însoțesc.

Concursul „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!” este deja parte din calendarul oficial al întrecerilor școlare de tip regional și a devenit, în ultimii ani, un mecanism eficient de promovare a cunoașterii limbii române printre elevii de etnie maghiară. Competiția a fost inițiată ca urmare a efortului cadrelor didactice membre ale ACROM de a identifica şi dezvolta soluţii noi, alternative, pentru stimularea învăţării limbii române  și formării  elevilor în spiritul unei atitudini corecte faţă de populația majoritară și  limba oficială a statului.

Alocuțiunea vicepremierului Viorel Ștefan la ceremonia de premiere a elevilor care au câștigat concursul de limbă şi literatură română Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei