Actualitate

Marți, 11 Iunie

Ceremonia de premiere a sportivilor și antrenorilor care au obținut performanțe la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna, Elveția

Galerie foto

Alocuţiunea prim-ministrului Viorica Dăncilă la ceremonia de premiere a sportivilor și antrenorilor care au obținut performanțe la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna, Elveția

[Check against delivery]

 

Domnule ministru,

Dragi sportivi și antrenori,

Onorată asistență,

Este o bucurie să premiem astăzi, la Palatul Victoria, pe cei mai performanți sportivi ai canotajului românesc. Alături de domnul ministru Bogdan Matei vreau să vă felicit pentru munca voastră și pentru rezultatele obținute la Campionatele Europene de canotaj din Elveția. Ați reușit, și de această dată, să urcați tricolorul românesc pe podiumul european, să faceți mândră o țară întreagă, și vă mulțumesc!

Reprezentați unul dintre sporturile în care ne punem cele mai mari speranțe la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo.

Aveți susținerea Guvernului, a echipei ministeriale și a federației. În acest an am reușit să dublăm bugetul Ministerului Tineretului și Sportului, iar acest lucru se resimte și în bugetul federației de canotaj. Este un semn de apreciere și de susținere a activității sportive.

Dragi sportivi,

Dincolo de performanțele lăudabile pe care le obțineți, aveți și un important rol social. Dovediți generației voastre, tinerilor și copiilor, beneficiile unei vieți sănătoase și, mai ales, faptul că atunci când muncești cu dăruire și perseverență, rezultatele nu întârzie să apară.

Meritele pe care le aveți vă îndreptățesc să îndrumați și alți copii și tineri către practicarea acestui sport, către mișcare și o viață activă și sănătoasă. Dacă vă stă în putere acest lucru, nu ezitați să o faceți!

Pentru că starea de sănătate a unei generații este în strânsă legătură și cu practicarea sporturilor de masă și cu încurajarea vieții active.

În încheiere, aș dori încă o dată să vă felicit pentru performanțele dumneavoastră și să vă doresc mult succes în continuare!

Vă mulțumesc!  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei