Actualitate

Miercuri, 25 Iulie

Consolidarea cooperării economice și aprofundarea relaţiilor bilaterale, printre temele abordate de viceprim-ministrul Ana Birchall în cadrul întrevederilor din marja summit-ului Alianței Pacificului

Galerie foto

În perioada 23–24 iulie 2018, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a participat la cel de-al XIII-lea Summit al Alianței Pacificului, o inițiativă de integrare politică, economică și comercială, cu accent pe regiunea Asia-Pacific.

În marja reuniunii, viceprim-ministrul român a avut o serie de întrevederi bilaterale cu şefii delegaţiilor din America Latină și cu reprezentanți ai statelor invitate să participe la lucrările summit-ului, prilej cu care a reafirmat “voința fermă a României de a dezvolta și aprofunda dialogul politico-diplomatic și schimburile comerciale” și a continuat demersurile de promovare a candidaturii României la mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

Întrevederea cu şeful diplomaţiei mexicane, Luis Videgaray Caso, a permis salutarea trendului pozitiv al relaţiei bilaterale între România și Mexic și a accentuat necesitatea identificării de noi oportunităţi de cooperare în domenii de interes comun, inclusiv pe perioada exercitării de către România a Președinției Consiliului UE. De asemenea, a fost reiterată necesitatea unei cooperări mult mai strânse între România şi țările din Alianța Pacificului.

Întâlnirea demnitarului român cu viceministrul argentinian de externe, Daniel Raimondi, a prilejuit reafirmarea interesului României pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, atât în plan politic, cât şi economic şi sectorial, având în vedere potenţialul de cooperare dintre cele două state. Viceprim-ministrul român a mulţumit oficialului argentinian pentru sprijinul candidaturii României la mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Totodată, cei doi oficiali au reafirmat angajamentul unor acţiuni comune pentru susţinerea reciprocă a candidaturilor României şi Argentinei la OECD, obiectiv de importanţă majoră pentru ambele state.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei