Actualitate

Duminică, 18 Iunie

Declarații de presă susținute de premierul Sorin Grindeanu la Palatul Victoria

Galerie foto

[Check against delivery]

Alina Petrescu: Bună ziua, bine v-am găsit.. Urmează o scurtă declarație de presă a domnului prim-ministru al României, Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu:  Mulţumesc. Programul Naţional de Dezvoltare Locală, faza a doua, este unul din obiectivele mele şi ale noastre principale, ca premier. În ultimele luni, am avut foarte multe întâlniri cu primari de comune, de oraşe, de municipii, cu preşedinţi de consilii judeţene, pentru a-i asculta şi a găsi împreună soluţiile pentru ca PNDL 2 să fie un succes şi să aducă dezvoltare în România. Din păcate, doamna ministru Sevil Shhaideh, în coordonarea căreia se află acest program extrem, extrem de important, a avut la dispoziţie cinci luni să facă ceva şi nu a făcut nimic. Acum o lună şi jumătate am avertizat-o că sunt întârzieri şi că primarii încep să îşi piardă răbdarea. Nu m-a ascultat! Acum două zile am avertizat-o şi public, aici, în sală, că sunt întârzieri nepermise. A doua zi după avertismentul meu public şi-a amintit brusc de PNDL şi a dat comunicat că îi va da drumul. 
Trăim o perioadă în care nu-mi doresc ca un program de asemenea importanţă să fie folosit în scopuri politice. Pentru a înlătura orice fel de umbră de îndoială, am hotărât următoarele: înainte de asta vreau să vă spun că nu accept ca acest program să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva. Şi tocmai pentru a înlătura orice umbră, aşa cum am spus, am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru secretarul general şi pentru secretarii generali adjuncţi. De azi, doamna Sevil Shaiddeh nu mai poate semna, nici dumneai, nici prin interpuşi, niciun fel de act care să aibă legătură cu PNDL. Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri şi nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie să continue şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla cât de curând, dar doar cu respectarea legii. O invit pe doamna Shaiddeh luni la o discuţie, ca să-mi comunice stadiul tuturor programelor aflate în prezent în derulare. Ştiu că este un om care, în final, va respecta legea! Vă mulţumesc!

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei