Actualitate

Marți, 21 Februarie

Declarații susținute de premierul Sorin Grindeanu, după vizita de lucru de la Ministerul Educației Naționale

 

Sorin Grindeanu: Am avut o primă discuţie cu domnul ministru pe subiecte aplicate. În primul rând - şi o să am discuţii mâine și cu sindicatele - pe salarizarea personalului nedidactic. Fiindcă ştiţi că acele măriri pe care parlamentul le-a dat, de 15% pentru personalul didactic, nu s-au aplicat şi la personalul nedidactic şi mâine o să am o discuţie, împreună cu domnul ministru, şi cu sindicatele, special pe această temă. Am vorbit foarte mult de ceea ce-şi doreşte domnul ministru, şi nu numai, şi anume ca, în viitorul apropiat, să vină cu un nou proiect de lege a educaţiei. Am vorbi de infrastructură, fiindcă, aşa cum ştiţi, sunt 2.000 de şcoli în acest moment care nu au autorizaţie de funcţionare. Noi avem banii prevăzuţi la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea acestor şcoli, care în acest an va fi realizată, este prioritate zero. În cazul celor 2.500 de grădiniţe şi creşe, vorbim de programe multianuale până în 2020. Cam astea au fost discuţiile.
Reporter: O întrebare politică.
Sorin Grindeanu: Politică?
Reporter: Fostul premier Victor Ponta a avut o ieşire critică la adresa actualului guvern. Spunea domnia sa că ordonanţa de modificare a Codului penal nu a fost asumată de executiv în integralitate, s-a dat vina pe domnul Iordache, urgenţa nu era justificată în contextul în care în textul ordonanţei scria că era un termen de zece zile pentru intrarea în vigoare.
Sorin Grindeanu: Politic, domnul Ponta a avut sau are astăzi dreptul să voteze sau nu cele două ordonanțe, care ştiu că sunt în Camera Deputaţilor. Din câte ştiu, este deputat, aşa că o să-şi manifeste...
Reporter: Domnule premier, aţi făcut astăzi un tur al ministerelor. 
Sorin Grindeanu: Nu, doar trei.
Reporter: Trei ministere, da. S-a întâmplat ceva în aceste ministere? De ce aţi simțit nevoia să ieşiţi din guvern?
Sorin Grindeanu: Nu, o să merg peste tot. Am fost şi la altele, aşa cum vă aduceți aminte, o să merg la aproape toate, pentru că vreau să ştiu exact situaţia pe care o au toate ministerele, cum au găsit ministerele.
Reporter: Dar nu s-a prezentat în guvern, că aţi cerut în guvern asta?
Sorin Grindeanu: Ba da, dar deja vorbim de o lună şi jumătate, toată lumea s-a obișnuit cu postul de ministru, /știu/ ce vor să facă pe termen scurt şi cum au implementat. Pentru că va veni scadenţarul pe primul trimestru la finalul lunii martie şi trebuie să ştim dacă, pe programul de guvernare, toate lucrurile au fost implementate. Mulţumesc.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei