Actualitate

Marți, 21 Februarie

Declarații susținute de premierul Sorin Grindeanu, după vizita de lucru efectuată la Ministerul Transporturilor

[Check against delivery]

Sorin Grindeanu: La fel ca și la sănătate, problemele la zi ale Ministerului Transporturilor. Am să fiu foarte scurt și am să spun lucruri generale legate de Ministerul Transporturilor care, din punctul meu de vedere, trebuie să găsească soluția la două probleme importante, care se răsfrâng, apoi, asupra a tot ceea ce înseamnă lucrări de infrastructură, a tot ceea ce înseamnă funcționarea Ministerului Transporturilor. Pe de o parte - cadrul legislativ, și anume tot ceea ce înseamnă licitații, fie că vorbim de autostrăzi, de magistrale de metrou și așa mai departe; deci, cadrul legislativ. Ceea ce, de fapt, noi ne-am și propus în programul de guvernare este ca, pe investițiile strategice, să putem demara lucrurile mai repede, iar lucrările de execuție să fie făcute într-un ritm alert. Și, al doilea lucru important, a fost o recomandare pentru domnul ministru - să mute ministerul în teren. Eu nu înțeleg foarte multe din birocrația pe care Ministerul Transporturilor, în anii trecuți, a avut-o, birocrație care s-a răsfrânt în tot ceea ce știm negativ legat de infrastructura din România. Recomandarea pe care am făcut-o este să meargă (ministrul) cât mai mult în teren, să verifice lucrările care sunt în execuție, fie că vorbim despre drumuri naționale, tronsoane de autostradă, magistrale de metrou, lucrări pentru CFR, ș.a.m.d. Și nu doar ministrul, ci toți cei care stau prea mult în birouri și care, din punctul meu de vedere, trebuie să fie în teren - și asta trebuie să se întâmple. 
Sigur, s-a discutat foarte mult, aplicat, dar o să-l las pe domnul ministru să vă spună mai multe despre celelalte lucruri. 
O remarcă, din alt punct de vedere, aș face: am văzut o declarație a fostului prim-ministru Cioloș legată de faptul că anul trecut s-au atras sume de bani. Eu cred că dânsul știe foarte bine la ce mă refer. Noi vorbim de exercițiul bugetar 2014-2020. Suntem în 2017, dânsul a fost prim-ministru în 2016, exercițiul bugetar 2014-2020 e zero. Dacă nu știe că e zero, o să-i arătăm documentele oficiale. Mulțumesc. Succes!

 



 Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei