Actualitate

Miercuri, 04 Ianuarie

Declaraţii susţinute de premierul Sorin Mihai Grindeanu la începutul primei şedinţe de guvern

Galerie foto

[Check against delivery]

Sorin Mihai GRINDEANU: Bună seara, dați-mi voie să vă felicit pentru audierile de azi, pentru votul din Parlament, toate aceste lucruri sunt deja de domeniul trecutului. Astăzi suntem la prima ședință de guvern și vreau să mai spun o dată următorul lucru, și să-l subliniez, și anume responsabilitatea care apasă pe umerii fiecăruia dintre noi. O responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de astăzi din Parlament și care ne obligă la a pune în aplicare proiectul, Programul de Guvernare 2017-2020.

Câteva lucruri vreau să vă mai anunț, în primul rând, mâine dimineață la ora nouă, fiecare ministru merge și preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament. Totodată, vă rog să faceți un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât vineri, când vom avea următoarea ședință de guvern, să le prezentați.

Astăzi avem pe ordinea de zi, așa cum știți, două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și un proiect de Ordonanță de Urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcționa cum trebuie acest guvern, și în al doilea rând pentru a da posibilitatea Parlamentului în zilele următoare să adopte proiectul de lege.

Campania a trecut, avem toate avizele pentru cele două, deja intrăm în pâine și trecem la fapte.

Mulțumesc reprezentanților presei! Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei