Actualitate

Joi, 19 Ianuarie

Departamentul Centenar: Lansarea seriei de dezbateri „România centenară”

Departamentul CENTENAR din cadrul Guvernului României organizează, în perioada 20 ianuarie – 16 martie 2017, Seria de Dezbateri „România Centenară” în nouă centre universitare. Demersul vine în continuarea apelului național lansat în septembrie 2016 de către Departamentul CENTENAR în scopul centralizării proiectelor propuse de autorități locale și universități în vederea pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, a acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial.

Scopul principal al Seriei de Dezbateri „România Centenară” este semnarea unui Parteneriat pentru Centenar, cu accent pe cultură și educație, între universități, Academia Română și Guvernul României, care să reprezinte o garanție pentru obținerea unor progrese notabile, până la 1 decembrie 2018, în realizarea celor mai importante inițiative de marcare a Centenarului. Se au în vedere propunerile trimise de universități, Academia Română și autoritățile locale către Departamentul CENTENAR la sfârșitul anului 2016.

Prima dezbatere va avea loc pe 20 ianuarie 2017, la Constanţa, şi va fi găzduită de Universitatea „Ovidius”. Vor urma apoi Iaşul (27 ianuarie 2017, Universitatea „Al.I. Cuza”), Suceava (3 februarie 2017, Universitatea „Ștefan cel Mare”), Cluj-Napoca (8 februarie 2017, Universitatea „Babeș-Bolyai”), Alba Iulia (16 februarie 2017, Universitatea „1 Decembrie 1918”), Sibiu (23 februarie 2017, Universitatea „Lucian Blaga”), Arad (2 martie 2017, Universitatea „Vasile Goldiş”), Timişoara (9 martie 2017, Universitatea de Vest). Seria de dezbateri „România Centenară” se va încheia la Universitatea din Bucureşti, pe 16 martie 2017.

Iniţiativa se înscrie în Programul de Guvernare 2017-2020 cu privire la marcarea Centenarului Marii Uniri şi face parte din setul de acțiuni de pregătire a „Forumului României Centenare”, care urmărește să-i reunească pe reprezentanții autorităților centrale și locale, pe cei ai mediului academic și cultural, precum și pe cei ai societății civile. Momentul culminant al „Forumului României Centenare” s-ar putea regăsi în semnarea unui Parteneriat pentru Centenar între universități, Academia Română și Guvernul României.  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei