Actualitate

Miercuri, 18 Aprilie

Dineu de lucru oferit de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă doamnelor ambasador acreditate la București, cu participarea doamnelor ministru din Guvernul României

Galerie foto

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit ieri, 17 aprilie, un dineu de lucru doamnelor ambasador acreditate la București, doamnelor ministru din Guvernul României și doamnei primar general al Capitalei, Gabriela Firea. La eveniment a participat, ca invitat special, președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Nicolae Dragnea.

La eveniment, doamna prim-ministru a vorbit despre bilanțul primelor 100 de zile de guvernare, dar și despre principalele priorități ale Guvernului pentru trimestrul doi al acestui an.

În acest context, șeful Executivului de la București a subliniat că anumite demersuri legislative, care au drept obiectiv impulsionarea investițiilor publice, se află în faza de finalizare. A amintit Legea parteneriatului public-privat și legislația în domeniul achizițiilor publice, menționând că acestea vor fi elaborate în consens cu directivele europene.

În ceea ce privește politica în materie de investiții publice, înaltul oficial român a menționat că Guvernul dorește să facă din anul 2018 un an al investițiilor, astfel încât cheltuielile publice pentru investiții vor fi în mod semnificativ mai ridicate.

De asemenea, în cadrul întrevederii, s-a discutat și despre accesarea de fonduri europene, fonduri norvegiene și dezvoltarea unor proiecte bilaterale în domeniul educației.

Precizăm că acest eveniment reprezintă o continuare a dialogului inițiat la 20 martie 2018 cu doamnele ambasador acreditate în România, unde accentul a fost pus pe măsurile guvernamentale de promovare a egalității de șanse între femei și bărbați, legislația în domeniu, pe capitolul „Respect și demnitate pentru femei” din cadrul Programului de Guvernare 2018-2020, precum și pe Convenția națională pentru egalitatea de gen: România Paritară. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei