Actualitate

Vineri, 02 August

Guvernul României marchează Ziua Europeană de Comemorare a Holocaustului împotriva romilor - 2 august

Galerie foto

 

Astăzi, la București, s-a desfășurat Conferința “Trecut, prezent și viitor - Ziua Europeană de Comemorare a Holocaustului împotriva romilor - 2 august”, eveniment dedicat Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Împotriva Romilor, în cadrul căruia au fost depuse coroane la Memorialul Victimelor Holocaustului din România .
La eveniment, organizat de Cancelaria Primului Ministru, prin cabinetul consilierului de stat Dana Varga, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Romi, Departamentul de Relații Interetnice, Centrul Național de Cultură a Romilor, Muzeului Național al Țăranului Român, Asociația Șukar Manuș și Asociația Meșteșugarilor și Comercianților Tradiționali Romi, au participat doi dintre ultimii supraviețuitori ai Holocaustului romilor care au povestit audienței dramele prin care au trecut în perioada Holocaustului.
”Istoria nu a fost una ușoară pentru comunitatea romă. Nimeni nu poate să ignore realitatea istorică a genocidului rom din Al Doilea Război Mondial, precum și alte forme de persecuție, cum ar fi deportările. Trebuie să ne cunoaștem istoria, trebuie să păstrăm faptele petrecute în memorie, astfel încât asemenea orori să nu mai fie posibile în viitor”, a declarat  Dana Varga, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru.
La conferință au participat și deputați din Parlamentul României, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, reprezentanți ai Guvernului și ai ministerelor, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și reprezentanți ai societății civile.
De asemenea, la Muzeul Național al Țăranului Român a fost organizat un târg al Meșteșugarilor Romi, unde invitații au putut admira meșteșugurile - parte a tradiției rome. De asemenea,  în sala Horia Bernea a Muzeului Național al Țăranului Român, a fost organizată o expoziție dedicată Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului împotriva romilor.

 

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei