Actualitate

Joi, 18 Mai

Întrevederea premierului Sorin Grindeanu cu comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager

Galerie foto

***

COMUNICAT DE PRESĂ

Întrevederea premierului Sorin Grindeanu cu comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager

Premierul Sorin Grindeanu a subliniat întreaga disponibilitate a Guvernului de a aprofunda dialogul cu Comisia Europeană, inclusiv pe teme privind mediul concurențial, cu prilejul întrevederii pe care a avut-o astăzi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

”Chiar în ultima perioadă am avut prilejul de a aprofunda acest dialog, în cadrul întrevederilor avute, la București, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans. Considerăm important acest dialog, mai ales în perspectiva preluării în 2019 de către România a președinției Consiliului UE”, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Șeful Executivului a salutat inițiativa Comisiei Europene de modernizare a modului de acordare a ajutorului de sta, dar și propunerea de directivă referitoare la întărirea rolului, independenței și capacității autorităților naționale de concurență de a acționa și de a implementa normele europene în materie de concurență.

La rândul său, comisarul european Margrethe Vestager a apreciat eforturile întreprinse de autoritățile române pe linia îmbunătățirii mediului concurențial din România și a exprimat întreaga deschidere a Comisiei Europene de a colabora cu Guvernul în această direcție.

Tot astăzi, la Palatul Victoria, comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, a avut o întâlnire separată cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Energiei, Toma Petcu, precum și cu oficiali din ministerul Comunicațiilor și Societății Informaţionale și din Ministerul Transporturilor. La întâlniri a fost prezent și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

 Portret premier şi cabinet miniştri

ios ios

 Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei