Actualitate

Miercuri, 13 Martie

Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Thalat Xhaferi

Galerie foto

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 13 martie 2019, o întrevedere cu Președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi, aflat în România la invitația Președintelui Senatului.

Întâlnirea se înscrie pe linia ascendentă a consultărilor politice bilaterale și a oferit prilejul trecerii în revistă a stadiului cooperării dintre cele două țări, în continuarea discuțiilor pe care Prim-ministrul Viorica Dăncilă le-a avut cu Prim-ministrul Republicii Macedonia de Nord, Zoran Zaev, aflat în vizită oficială la București, la 28 februarie 2019.

Cei doi oficiali au salutat, totodată, creșterea constantă a comerțului bilateral. Premierul român a adresat mulțumiri pentru ratificarea recentă, în Adunarea Republicii Macedonia de Nord, a Acordului bilateral privind cooperarea în domeniul educației, științei, culturii, mass-media, tineretului şi sportului, document care va contribui la apropierea dintre cele două state, inclusiv prin dezvoltarea contactelor inter-umane și facilitarea unei cooperări consolidate în domniile relevante.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a salutat rezultatul votului de astăzi din Senatul României pentru ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO, vot care a încheiat procesul de aprobare a legii de ratificare a Protocolului în Parlamentul României, după votul dat în unanimitate de către Camera Deputaților, la 27 februarie 2019.

În context, Prim-ministrul României a transmis șefului legislativului de la Skopje felicitări pentru activitatea și eforturile depuse de Adunarea Republicii Macedonia de Nord, care, prin voturile sale din 11 ianuarie 2019 și 19 octombrie 2018, a aprobat amendarea Constituției țării în vederea implementării Acordului de la Prespa, conducând astfel la semnarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO.

Prim-ministrul Dăncilă a reconfirmat sprijinul României, în calitate de Președinție a Consiliului UE, pentru avansarea procesului de integrare europeană a țării, și a încurajat continuarea demersurilor de reformă, pentru a putea obține rezultate concrete pe durata Președinției române la Consiliul Uniunii Europene. De asemenea, Prim-ministrul României a reiterat disponibilitatea României de a sprijini Macedonia de Nord în viitorul proces de negociere cu UE, prin transfer de expertiză și împărtășirea propriei experiențe de negociere pentru aderare. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei