Actualitate

Miercuri, 12 Iunie

Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman

Galerie foto

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit azi, 12 iunie 2019, delegația condusă de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman, Sayyid Badr Bin Hamad Al Busaidi.

Convorbirile au evidențiat dorința comună de aprofundare a cooperării între cele două state, atât pe palier politic, cât și economic. Șeful Executivului român a evidențiat potențialul de dezvoltare al relațiilor comerciale româno-omaneze, context în care a punctat necesitatea identificării unor mecanisme flexibile de cooperare, în vederea stimulării mediilor de afaceri român și omanez.

Totodată, în cadrul întrevederii, s-a pus accent pe consolidarea cooperării sectoriale, prin schimburi mai intense în diferite domenii, precum apărare, energie, cultură, educație, transporturi și turism. Prim-ministrul Viorica Dăncilă și secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman, Sayyid Badr Bin Hamad Al Busaidi, au pledat pentru participarea comună în proiecte de interes pentru ambele state. 

De asemenea, cei doi oficiali au exprimat satisfacție pentru împlinirea a 45 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte între România şi Sultanatul Oman, moment aniversar important și de bun augur pentru avansarea cooperării în toate domeniile de interes, pe baze pragmatice și solide. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei