Actualitate

Joi, 20 Iunie

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiaților - 20 iunie 2019

”Guvernul României își exprimă solidaritatea față de persoanele strămutate din casele, comunitățile și țările de origine, din cauza războiului, violenței, persecuției sau a altor situații independente de voința lor.
Consolidarea unei „Europe a siguranței” pentru toți locuitorii ei este una dintre prioritățile Președinției române la Consiliului Uniunii Europene. În acest sens, România a facilitat obținerea unui acord politic cu Parlamentul European pe problematica privind revizuirea cadrului juridic pentru funcționarea rețelei europene a ofițerilor de legătură în materie de migrație. Este un rezultat care contribuie la combaterea contrabandei cu migranți și la îmbunătățirea coordonării statelor membre ale Uniunii Europene cu state terțe.
Totodată, atât la nivel central, cât și la nivel local, Guvernul României a acordat o atenție deosebită fenomenului migrației. Și-a asumat măsuri concrete și a creat mecanisme eficiente menite să protejeze și să faciliteze integrarea tuturor cetățenilor, indiferent de proveniență.
Persoanele refugiate au nevoie de înțelegere, protecție și integrare, de dovada empatiei și solidarității noastre. Astăzi, trebuie să ne fie mai prezent ca oricând gândul că a fi refugiat nu este o alegere, însă a-l ajuta pe omul de lângă noi este o alegere pe care o poate face fiecare dintre noi.”

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei