Actualitate

Miercuri, 10 Iulie

Participarea premierului Viorica Dăncilă la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între Romaero S.A. București și Raytheon Company

Galerie foto

Alocuțiune susținută de premierul Viorica Dăncilă la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între Romaero S.A. București și Raytheon Company

 

Doamnelor și domnilor,
Stimați invitați,

Guvernul României a început această săptămână cu un parteneriat în domeniul sănătății, astăzi găzduim un eveniment important pentru industria de apărare, iar mâine vom semna mai multe contracte de finanțare din fonduri europene pentru digitalizarea serviciilor publice.
Este dovada faptului că economia României este  dinamică, în continuă adaptare la tendințele internaționale și are capacitatea să facă față provocărilor competitivității.
În același timp, Guvernul României se implică pentru a asigura sustenabilitatea creșterii economice, prin stimularea investițiilor și susținerea sectoarelor economice care aduc plus valoare, crearea de noi locuri de muncă, transfer de înaltă tehnologie.
Industria de apărare este unul dintre sectoarele cu un mare potențial de dezvoltare. În acest an, Guvernul a acordat sume importante operatorilor cu capital de stat pentru dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție.
Totodată, din perspectiva îndatoririlor operaționale pe care le are ca membru al NATO, România s-a angajat într-un efort continuu de modernizare a armatei și a alocat, pentru al treilea an consecutiv, 2% din produsul intern brut pentru apărare. Această decizie dovedește că înțelegem pe deplin rolul strategic pe care țara noastră îl are în zona Mării Negre, în particular, și pe flancul de sud-est al NATO, în general. Însă, obiectivul Guvernului este ca fondurile alocate înzestrării armatei să se întoarcă, într-o măsură cât mai mare, în economia românească, să contribuie la revigorarea industriei naţionale de apărare, prin cooperare industrială și transfer tehnologic.  
Iar semnarea acestui Memorandum de înțelegere și colaborarea noastră confirmă potențialul pe care îl are industria românească în întărirea capacităților de apărare în cât mai mult zone de operații. Prin transformarea expertizei și cunoștințelor de specialitate în produse și servicii cu valoare adăugată mare, Romaero va avea posibilitatea să-și exporte producția la nivel global.
De asemenea, aș dori să subliniez beneficiile de securitate. Semnarea acestui Memorandum de înțelegere va sta la baza colaborării industriale locale pentru programul Patriot, un sistem nou, pur defensiv, care salvează vieți. Patriot a fost alegerea cea mai bună atât pentru apărarea țării noastre și a cetățenilor ei, cât și pentru respectarea în întregime a obligațiilor care ne revin ca membri ai Alianței. Pentru România, ca membru NATO de 15 ani, este foarte important să contribuie semnificativ la rolurile și misiunile pe care alianța le construiește alături de membrii din toată lumea.
Nu în ultimul rând, această cooperare este încă o dovadă a funcționării și aprofundării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii și a consolidării relațiilor în domeniile economic și tehnologic, de care România este profund interesată.
Doresc mult succes celor doi parteneri și îi asigur de întreg sprijinul Guvernului României!

Vă mulțumesc! Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei