Actualitate

Miercuri, 28 Martie

Participarea premierului Viorica Dăncilă la lansarea Programului de tabere „ARC”, ediția 2018

Galerie foto

 

Alocuţiunea premierului Viorica Dăncilă la lansarea Programului de tabere "ARC", ediția 2018

[Check against delivery]

Viorica Dăncilă: Mulţumesc mult. Stimaţi invitaţi, dragi colegi, mă bucur să particip la lansarea oficială a ediţiei de anul acesta a Programului de tabere "ARC" dedicat copiilor, tinerilor din comunitaţile istorice şi din diaspora. 
Ediţia de anul acesta a taberelor "ARC" este dedicată Centenarului Marii Uniri, ceea ce-i conferă o însemnătate istorică deosebită. Acesta este şi un motiv în plus pentru care continuăm cu cea de-a X-a ediţie într-o formă extinsă, astfel încât cât mai mulţi copii şi tineri din comunităţile istorice şi din diaspora să vină mai aproape de cei de acasă. Consider foarte important acest program şi vreau să felicit Ministerul Românilor de Pretutindeni şi Ministerul Tineretului şi Sportului pentru acest program, pentru faptul că s-au gândit să suplimenteze numărul de locuri şi pentru faptul că gândul şi programele lor merg întotdeauna nu numai pentru copiii şi tinerii din ţară, dar şi pentru cei din diaspora. Este important ca acasă, aici, în România, să avem cât mai mulţi tineri, cât mai mulţi copii, să-şi vadă ţara, să-şi cunoască foarte bine istoria, să vadă tradiţiile şi cultura şi atunci când pleacă spre noile comunităţi să plece în suflet cu un colţ din România. 
Vreau să mulţumesc pe această cale jurnaliştilor, celor 30 de jurnalişti care sunt prezenţi astăzi aici, jurnalişti din comunităţile istorice, şi vreau să le mulţumesc pentru munca pe care o fac şi pentru modul în care luptă pentru cei din Serbia, din Ungaria, din Republica Moldova, din Ucraina, pentru a citi în limba maternă ştiri despre România şi pentru modul în care promovează România. 
Încă odată felicitări şi dragi tineri, dragi copii vă aşteptăm acasă! Mult succes!

 

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei