Actualitate

Miercuri, 21 Martie

Participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la dineul oferit de Michele Ramis, ambasadorul Franței în România, cu prilejul zilei Internaționale a Femeii

Galerie foto

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat ieri la dineul oferit cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii de Michele Ramis, ambasador al Republicii Franceze în România.

La eveniment, premierul a vorbit despre măsurile guvernamentale de promovare a egalității de șanse între femei și bărbați, legislația în domeniu, despre capitolul „Respect și demnitate pentru femei” din cadrul Programului de Guvernare 2018-2020, precum și despre Convenția națională pentru egalitatea de gen: România Paritară.

„Luna martie trebuie să fie o lună de reflecție a întregii comunități românești și internaționale față de condiția economică, socială, culturală a femeilor, și, deopotrivă, o lună în care mesajul legat de principiul egalității de șanse între femei și bărbați să devină pilon central al oricărei dezbateri”, a declarat prim-ministrul României.

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat, de asemenea, că femeile în România reprezintă un potențial uman extraordinar, însă prea puțin utilizat. Femeile reprezintă jumătate din populație și sunt majoritare în multe domenii: 64% în cazul funcționarilor administrativi, 62% în domeniul serviciilor și aproape 60% ca specialiști în diverse domenii. Dar când vine vorba de corpul legislativ, executiv sau funcții de conducere, proporția se reduce la mai puțin de 30%.

Referindu-se la capitolul „Respect și demnitate pentru femei” din Programul de Guvernare 2018-2020, a precizat că Executivul de la București își propune, în baza convențiilor înternaționale și a Directivelor UE, să alinieze România la state cu tradiție în democrație, care au demonstrat faptul că împuternicirea socială, economică și politică a femeilor poate genera valoare adăugată și bunăstare socială.

În cadrul reuniunii, prim-ministrul a subliniat, totodată, că în 20 martie România a celebrat Ziua Internațională a Francofoniei, precum și aniversarea a 25 de ani de la aderarea României la mișcarea francofonă (în 1991 România a obţinut statutul de observator, iar din 1993 este membru cu drepturi depline al Francofoniei instituţionale). Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei