Actualitate

Miercuri, 29 August

Pregătiri pentru conferința ministerială regională pe teme de energie nucleară de la București, din luna octombrie: Întrevedere a viceprim-ministrului Viorel Ștefan cu directorul general al Agenției pentru Energie Nucleară, William Magwood

Galerie foto

Viceprim-ministrul României, Viorel Ștefan, a avut astăzi o întrevedere cu William Magwood, Director General al Agenției pentru Energie Nucleară (NEA - Nuclear Energy Agency) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Directorul general al NEA vizitează în aceste zile România în contextul pregătirii Conferinței Ministeriale Regionale privind Energia, Tehnologia Nucleară și Managementul Deșeurilor Radioactive ce va fi găzduită la București, de către Guvernul României în cooperare cu Agenția pentru Energie Nucleară, în perioada 25-26 octombrie.

Viceprim-ministrul Viorel Ștefan a reiterat sprijinul Guvernului pentru organizarea Conferinței Ministeriale Regionale, despre care a spus că este o inițiativă bine venită în contextul aderării României la NEA, precum și un pas important în cadrul demersurilor făcute de România în realizarea obiectivului strategic privind aderarea la OCDE. 

La rândul său, directorul general al NEA, William Magwood, a subliniat importanța prezenței României în rândurile membrilor Agenției pentru Energie Nucleară, menționând că dorește realizarea unui plan concret pentru cooperarea regională în domeniul politicii energetice.

În cadrul întrevederii, viceprim-ministrul Viorel Ștefan a subliniat că rolul energiei nucleare este unul evident în sistemul energetic, fiind esențial pe termen lung în atingerea țintelor de reducere a emisiilor de carbon în conformitate cu strategia și politicile energetice europene. Statutul României ca membru NEA confirmă faptul că țara noastră îndeplinește standardele internaționale în elaborarea, coordonarea și implementarea politicilor de dezvoltare a industriei energetice, toate aceste aspecte reprezentând o prioritate pentru noi. 

 

Informații suplimentare:

   

România a aderat la Agenţia pentru Energie Nucleară (AEN/NEA), la 8 iunie 2017, prin schimb de scrisori, iar finalizarea procesului intern de aderare s-a realizat în luna octombrie 2017.

Agenţia pentru Energie Nucleară este o agenţie interguvernamentală care funcţionează sub egida OCDE și care facilitează cooperarea între statele cu infrastructuri şi tehnologii nucleare avansate, în materie de siguranță nucleară, precum şi în domenii conexe: tehnologie, cercetare, mediu şi legislaţie.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei