Actualitate

Miercuri, 17 Februarie

Premierul Cioloș: Pentru combaterea sărăciei este nevoie de utilizarea eficientă a fondurilor și de umanitate

Fișiere atașate

Premierul Dacian Cioloș a participat astăzi la lansarea în dezbatere publică a Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, document ce include 47 de măsuri destinate tuturor categoriilor de vârstă.
“Vrem să constituim împreună un parteneriat sau o coaliție anti-sărăcie, care să reunească ONG-urile și autoritățile publice. Nu este suficient că avem fonduri, este nevoie de o utilizare eficientă a acestora și de umanitate. Unele dintre măsurile incluse în pachet se aplică deja, dar au nevoie de o mai bună coordonare, unele le pregătim împreună, iar pentru altele am vrea să pornim de la experiențe punctuale pe care dvs. le aveți la nivel local, și să încercăm să le reorganizăm sau să le extindem, pe parcurs”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, în cadrul dezbaterii de la Palatul Victoria.
Creșterea ratei de ocupare a populației cu vârsta între 20-64 de ani, de la 65,7% în 2014, la 70% în 2020, și reducerea, până în anul 2020, cu cel puțin 580.000 de persoane a celor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială sunt două dintre obiectivele acestui pachet. Obiectivele Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei sunt  corelate cu cele ale Strategiei Europa 2020. 
Măsurile din Pachet sunt structurate pe categorii de vârstă, au un calendar de aplicare și sunt identificate surse de finanțare.
Mai multe detalii cu privire  la Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, se găsesc in fișierele atașate: 

  • Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei, document ce cuprinde 47 de măsuri destinate tuturor categoriilor de vârstă
  • Harta 1 – Indicele dezvoltării umane
  • Harta 2 – Cabinete medicină de familie la 10.000 de locuitori

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei