Actualitate

Joi, 11 Mai

Premierul Sorin Grindeanu salută sprijinul exprimat de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru ridicarea MCV înainte de 2019

Galerie foto

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. La întrevedere au participat, de asemenea, ministrul Finanțelor Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, și comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Pregătirile demarate de România în perspectiva preluării primului mandat la președinția Consiliului Uniunii Europene, în 2019, și ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare în acest orizont de timp, aderarea la Schengen și adoptarea euro au fost principalele subiecte abordate în cursul întrevederii.

Legat de perspectiva ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare, premierul Sorin Grindeanu s-a declarat convins că dialogul purtat pe această temă cu experți ai Comisiei Europene a adus clarificările necesare pentru ca România să-și poată îndeplini angajamentele asumate. ”În cei zece ani care au trecut de la aderarea la Uniunea Europeană, România a avut o abordare predictibilă, constructivă și pro-europeană și suntem hotărâți să facem tot ceea ce ne-am angajat”, a declarat șeful Executivului, adăugând că aderarea la Uniunea Europeană a adus foarte multe beneficii României.

Premierul Sorin Grindeanu a menționat, totodată, faptul că România este pregătită deja de câțiva ani, din punct de vedere tehnic, pentru aderarea la Schengen, a prezentat progresele făcute în ultimele două luni în privința subvențiilor pentru fermieri și a pledat pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), intenția României de a-și depune candidatura în acest sens fiind deja exprimată oficial printr-un memorandum aprobat de Guvern. La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a dat asigurări în privința determinării Guvernului de a menține ținta de deficit de 3% din PIB.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat progresele făcute de România, exprimându-și încă o dată speranța că România va fi primită în Schengen și că îi va fi ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare înainte de preluarea mandatului la președinția Consiliului Uniunii Europene.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei