Actualitate

Marți, 15 Mai

Primirea ambasadorului Republicii Algeriene Democratice și Populare, Taous Djellouli, de către prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria

Galerie foto

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit astăzi, 15 mai 2018, pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Algeriene Democratice și Populare la București, E.S. Taous Djellouli.

În cursul convorbirilor, premierul român a exprimat satisfacția pentru tendința pozitivă înregistrată în ultima perioadă la nivelul relațiilor politico-diplomatice, economice și sectoriale.

Șeful Executivului a reafirmat faptul că impulsionarea dialogului politic și extinderea cooperării cu țările din Africa de Nord reprezintă o componentă importantă în ansamblul măsurilor de relansare a relațiilor bilaterale ale României cu partenerii tradiționali, obiectivul fiind inclus în Programul de Guvernare 2017-2020.

Premierul Viorica Dăncilă a remarcat faptul că, în plan economic, Algeria reprezintă una din principalele destinații ale exporturilor românești în Africa și ar putea deveni o punte pentru exportul produselor românești în regiunea Sahel, apreciată una dintre cele mai bogate zone africane în resurse și zăcăminte minerale. Astfel, principala prioritate în dezvoltarea relațiilor româno-algeriene este reprezentată de componenta economică, precum și de diversificarea cooperării sectoriale.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat interesul particular al Guvernului României de a impulsiona, aprofunda și diversifica raporturile economice în vederea corelării lor cu excelentele raporturi politice existente între cele două state. În acest sens, a transmis dorința părții române de reluare a lucrărilor Comisiei Mixte și de adoptare a unor măsuri care să dinamizeze activitatea Consiliului Oamenilor de Afaceri.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei