Actualitate

Marți, 20 Martie

Primirea ambasadorului Republicii Finlanda la București, Päivi Pohjanheimo, de către premierul Viorica Dăncilă

Galerie foto

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o astăzi, 20 martie 2018, pe Päivi Pohjanheimo, ambasadorul Republicii Finlanda în România, într-o vizită de curtoazie.

Tema centrală a discuțiilor a constituit-o relația bilaterală dintre România și Republica Finlanda, inclusiv în contextul colaborării în cadrul trio-ului de Președinții ale Consiliului UE România-Finlanda-Croația (2019-2020). Prim-ministrul a apreciat discuțiile utile și fructuoase în ceea ce privește cooperarea în cadrul Trio-ului și pregătirea programului de lucru comun. Provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană impun o coordonare foarte bună la nivelul președințiilor, iar pentru avansarea procesului de pregătire, dialogul bilateral cunoaște o intensificare.

Convorbirile au reconfirmat angajamentul ambelor părți pentru consolidarea relațiilor bilaterale, cu accent pe aprofundarea cooperării economice și valorificarea oportunităților oferite de cooperarea sectorială,  în domenii de interes pentru ambele state precum educația, sănătatea sau turismul. S-a pus accent în mod deosebit pe componenta cooperării în domeniul educației, pe cooperarea directă între instituțiile de învățământ superior și pe mobilitatea academică între cele două state, inclusiv în contextul inițiativelor europene, cum ar fi programul Erasmus + și schimburile de bune practici.

S-au discutat, de asemenea, perspectivele de continuare a cooperării dintre autoritățile române și cele finlandeze în domeniul protecției copilului, precum și  și continuarea programelor de pregătire din cadrul Autorității pentru Protecția Copilului și instituția Avocatului Copilului.

Înaltul oficial român a subliniat că relațiile dintre România și Finlanda au un potențial important de a crește în lumina aniversării, în 2020, a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, aniversare care constituie o oportunitate de a promova proiecte comune.

Prim-ministrul României a manifestat deschidere pentru diversificarea și explorarea de noi domenii de colaborare între România și Finlanda.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei