Actualitate

Joi, 05 Iulie

Primirea de către prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a ministrului afacerilor externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs

Galerie foto

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 5 iulie, pe Edgars Rinkēvičs, ministrul afacerilor externe al Republicii Letonia, aflat în vizită în România.

Vizita oficialului leton are loc în anul în care ambele state sărbătoresc Centenarul și se înscrie în dinamica unui dialog constant la nivel înalt între cele două țări.

În cadrul convorbirilor a fost subliniat nivelul foarte bun al relațiilor între România și Republica Letonia atât în plan bilateral, cât și la nivelul UE și NATO. Ambele părți au agreat necesitatea intensificării schimburilor comerciale și investiționale. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a vorbit despre oportunitățile de investiții oferite de România, precum și despre noul cadru legislativ prielnic pentru companiile străine.  

Șeful Executivului român a salutat nivelul bun al cooperării în materie de apărare și a trecut în revistă o serie de domenii în care conlucrarea sectorială prezintă oportunități, printre care agricultura, energia, cercetarea și inovarea.

Partea română a precizat că aderarea la OCDE este un obiectiv important al Guvernului României și a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de Letonia în acest demers.

O însemnătate aparte în cadrul discuțiilor a fost acordată temelor de actualitate ale agendei europene. Discuțiile au evidențiat așteptări și poziții comune privind o serie de dosare de actualitate, precum viitorul buget multianual al UE, BREXIT, extinderea UE, Parteneriatul Estic, securitatea cibernetică, comunicarea strategică etc. În context, partea română a prezentat stadiul pregătirii Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, cu accent pe prioritățile pe care țara noastră le va avea în cadrul acestui exercițiu european. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei