Actualitate

Vineri, 06 Iulie

Primirea de către prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a viceprim-ministrului și ministrului afacerilor externe al Republicii Socialiste Vietnam, Pham Binh Min

Galerie foto

Primirea de către prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a viceprim-ministrului și ministrului afacerilor externe al Republicii Socialiste Vietnam, Pham Binh Min

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 6 iulie 2018, pe viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Republicii Socialiste Vietnam, E.S. domnul Pham Binh Minh, aflat în vizită oficială la București.

În cursul convorbirilor, premierul român a exprimat aprecierea pentru colaborarea tradițională dintre cele două state și a arătat că prezența în România a înaltului oficial de la Hanoi reflectă interesul comun pentru consolidarea relațiilor româno-vietnameze.

Cele două părți au subliniat relevanța intensificării dialogului politic bilateral pentru impulsionarea cooperării dintre România și Vietnam, în ansamblul său.

Șeful Executivului a reliefat importanța specială acordată de Guvernul României extinderii și diversificării raporturilor economice cu Vietnamul în domenii precum industria petrolieră şi a gazelor naturale, petrochimia, industria aeronautică și de apărare, industria materialelor de construcţii. A evidențiat că oportunitățile de cooperare economică sunt susținute de complementaritățile și ritmurile solide de creștere ale celor două economii.

Premierul României și-a exprimat speranța că vizita șefului diplomației vietnameze va stimula legăturile bilaterale și în alte domenii, inclusiv educație, cultură, cercetare și turism.

Totodată, a fost evocat faptul că România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, context în care va urmări inclusiv dinamizarea dialogului UE-Vietnam, de natură să contribuie la dezvoltarea relațiilor economice, comerciale și de investiții între cele două țări.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei