Actualitate

Miercuri, 02 Septembrie

Primul-ministru Victor Ponta a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Exxon Mobil și OMV Petrom

Galerie foto

 

Întrevederea premierului Victor Ponta, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Exxon Mobil și OMV Petrom

Primul Ministru Victor Ponta a primit astăzi la Palatul Victoria o delegație a consorțiului format din ExxonMobil și OMV Petrom pentru a discuta despre evoluția proiectelor de explorare a resurselor de gaze naturale din Marea Neagră. Primirea a avut loc în contextul vizitei în România a Vicepreședintelui ExxonMobil Exploration Company, Michael Cousins și a Vicepreședintelui pentru operațiunile din Europa, Tristan Aspray. 
Reprezentanții consorțiului au prezentat progresele obținute în ultimele luni în operațiunile din zona adâncă a perimetrului Neptun și au reconfirmat interesul pentru continuarea investițiilor în conformitate cu programul de lucrări asumat. Primul Ministru s-a interesat de stadiul cooperării dintre consorțiu și compania Transgaz pentru realizarea investițiilor și asigurarea preluării, în perspectivă, în sistemul național de transport din România, a hidrocarburilor ce vor fi exploatate în perimetrele din Marea Neagră. De asemenea, reprezentanții consortiului s-au interesat de evoluțiile în privința cadrului de reglementare din sectorul petrol și gaze și au apreciat preocuparea Guvernului României pentru încurajarea investițiilor sustenabile în acest sector strategic. 
Primul Ministru Victor Ponta a reafirmat cu acest prilej atenția specială pe care o acordă succesului operațiunilor de explorare și exploatare a resurselor energetice din Marea Neagră astfel încât în viitor acestea să poată consolida securitatea energetică a României și în plan regional. 

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei