Actualitate

Miercuri, 20 Ianuarie

Vizita oficială a premierului Dacian Cioloș la Paris

Galerie foto

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Dacian Cioloș se va afla, în perioada 20-21 ianuarie, într-o vizită oficială la Paris, la invitația președintelui Republicii Franceze, François Hollande.

Întâlnirea șefului Executivului cu președintele Hollande va fi urmată de un dejun de lucru, la care va participa și premierul francez Manuel Valls, și de o declarație de presă comună. Premierul Dacian Cioloș va avea, de asemenea, întrevederi cu președintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, și cu președintele Adunării Naționale, Claude Bartolone.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor cu oficialii francezi vizează relațiile istorice privilegiate dintre România și Franța, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franţa, dinamizarea relațiilor economice și consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperării sectoriale în domenii de interes comun, dar și subiecte importante de pe agenda europeană și internațională, precum terorismul, migrația și politica de securitate a Uniunii Europene.

De asemenea, vor mai fi abordate subiecte precum aderarea României la spațiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare și Verificare, dar și cooperarea în procesul de pregătire a țării noastre pentru preluarea mandatului Președinției Consiliului UE.

La Paris, premierul Dacian Cioloș se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai comunității românești din Franța iar, la universitatea franceză SciencesPO, cu un grup de studenți și masteranzi români,  prilej cu care va susține un discurs despre beneficiile aderării la UE și viziunea României asupra proiectului european.

Pe lângă convorbirile cu înalți oficiali francezi pe teme de interes comun, vizita va avea și o componentă economică, incluzând întâlnirea cu reprezentanți ai mediului de afaceri francez.

În seara zilei de 20 ianuarie, prim-ministrul Dacian Cioloș va avea un mesaj în deschiderea concertului care marchează Ziua Națională a Culturii Române, concert susținut de maestrul Eugen Doga, organizat de Ambasada României la Paris împreună cu Ambasada Republicii Moldova. Tot în sfera interesului pentru cultură se înscrie și vizita la atelierul, devenit muzeu, al sculptorului român Constantin Brâncuși.

Din delegația oficială fac parte viceprim-ministrul și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, șeful Cancelariei Primului-ministru, Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, și ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu. 

 

PROGRAMUL PRIM-MINISTRULUI DACIAN CIOLOȘ

Miercuri, 20 ianuarie 2016

12.40 Ceremonia oficială de primire la Hôtel National des Invalides
(oportunități imagini)

13.00 Sosire la Palatul Elysée
-Premierul va fi întâmpinat de președintele Republicii Franceze, François Hollande 
(oportunități imagini)

13.05 Dejun oficial oferit de președintele francez François Hollande
(oportunități imagini oficiali)

14.30 Declarații de presă comune
     
15.00 Vizită la Atelierul Brâncuși
(oportunități imagini oficiali)

16.00 Convorbiri oficiale la sediul Senatului Republicii Franceze
(oportunități imagini oficiali)

17.00 Conferință la SciencesPO - Premierul Dacian Cioloș va susține un discurs cu tema «Beneficiile aderării la UE și viziunea României asupra proiectului european »
(oportunități imagini)
 - Întâlnire cu studenții și masteranzii români de la SciencesPO (oportunități imagini oficiali)

19.00 Întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa 
(oportunități imagini)

20.00 Mesajul premierului Dacian Cioloș în deschiderea concertului susținut de maestrul Eugen Doga
(oportunități imagini)


Joi, 21 ianuarie 2016

08.35 Întâlnire cu șefi de întreprinderi franceze
(sediul Mouvement des entreprises de France -MEDEF) 
(oportunități imagini)

11.00 Convorbiri oficiale la sediul Adunării Naționale
(oportunități imagini oficiali)

Notă: Ora de desfășurare a evenimentelor este ora locală  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei