Actualitate

Miercuri, 17 Februarie

“Ziua Brâncuși”, marcată la Palatul Victoria

 

Guvernul va marca “Ziua Brâncuși” printr-o expoziție fotografică organizată în zilele de 18 și 19 februarie, la Palatul Victoria.
“În acest an, marcăm pentru prima dată Ziua Brâncuși, o reparație morală față de marele nostru sculptor, român prin apartenență, universal prin creație. Am avut recent ocazia să revăd operele sale care se găsesc la Atelierul Brâncuși din Paris și am trăit o mare bucurie și mândrie. Avem însă la îndemână creațiile de la Târgu Jiu, care trebuie văzute de fiecare dintre noi și îi îndemn, mai ales pe tineri, să descopere astfel valorile românești  autentice”, consideră premierul Dacian Cioloș. 
Cele 20 de fotografii expuse la sediul Guvernului ilustrează opere ale marelui sculptor român și au fost puse la dispoziție de Centrul de cercetare, documentare și promovare “Constantin Brâncuși”. 
Expoziția fotografică este dedicată aniversării a 140 de ani de la nașterea sculptorului român, Constantin Brâncuși. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei