INFORMAŢIE DE PRESĂ privind actele normative aprobate în cadrul ședinței Guvernului României din 23 septembrie 2022

23 Septembrie 2022

I.       ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1.       ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011

Executivul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care România îndeplinește încă două jaloane PNRR. 
Se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în corelare directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.
Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație, de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România. La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din preuniversitar până la nivel universitar.
Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă, loc de joacă în localitățile în care nu există locuri suficiente în creșe sau grădinițe, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu vârsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie.

II.      HOTĂRÂRI DE GUVERN
1.       HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea art. 4 alin. (11) din Hotărârea Guvernului nr.948/2012 privind actualizarea valorii de inventar, schimbarea regimului juridic al unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pentru actualizarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului
Hotărârea de Guvern a fost aprobată Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe