Acreditare presă

Fișiere atașate

Acreditarea reprezentanților mass-media la sediul Guvernului României poate fi permanentă sau temporară.

Acreditarea permanentă

Acreditarea permanentă presupune participarea frecventă a jurnaliștilor la activitățile desfășurate la sediul Guvernului, pe baza ecusonului de presă eliberat de Direcția Comunicare și Relații cu Presa (DCRP). Ecusonul se înmânează jurnalistului la sosirea în Palatul Victoria și poate fi utilizat de către jurnalist doar în incintă.

Jurnaliştii care au acreditare permanentă sunt informaţi, prin sms şi e-mail, asupra programului prim-ministrului şi a activităţilor care au loc la sediul Guvernului şi au acces la acţiunile organizate la Palatul Victoria.

Pentru a obține acreditare permanentă la Guvernul României pentru anul în curs, jurnaliștii completează și transmit DCRP formularul de acreditare, precum și acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, care pot fi descărcate de pe site-ul Guvernului.

Solicitarea va fi însoţită, pentru conformitate, de o fotografie recentă, tip legitimaţie (format electronic), o copie a legitimaţiei de serviciu şi o copie a cărții de identitate.

Documentația completă va fi transmisă pe adresa de e-mail acreditari@gov.ro.

Instituțiile de presă pot solicita acreditări permanente după cum urmează:

 • agenţiile de presă - 3 redactori şi 3 fotoreporteri
 • radio şi televiziune – 3 redactori şi 8 operatori şi tehnicieni
 • presă scrisă centrală/presă online - 3 redactori şi 2 fotoreporteri
 • presă scrisă locală  – 1 redactor și 1 fotoreporter

 

Acreditarea permanentă este valabilă până la sfârșitul anului în curs.

Acreditare temporară

Acreditarea temporară (valabilă o zi) poate fi obţinută de jurnaliștii care nu au acreditare permanentă și care doresc să participe la o acțiune publică care se desfășoară la Palatul Victoria.

Reprezentanții mass-media care participă ocazional la evenimentele de la Palatul Victoria au opțiunea acreditării temporare, pe baza căreia pot avea acces în sediul Guvernului, pe durata activității respective.

Acreditarea temporară se acordă pe baza unei solicitări din partea redacţiei, însoțită de o copie a cărții de identitate, transmisă la adresa de e-mail acreditari@gov.ro. Pentru conformitate, jurnalistul trebuie să prezinte, la sosirea în Palatul Victoria, actul de identitate și legitimația de presă.

Acreditarea reprezentanților presei locale

Acreditarea reprezentanților presei locale implică includerea în baza de date a DCRP pentru a primi în permanență, pe e-mail, informări/comunicate privind activitatea Guvernului.

Informații suplimentare

Accesul jurnaliștilor la acțiunile organizate la Palatul Victoria se face pe la intrarea D (dinspre B-dul Iancu de Hunedoara). 

Ecusonul aferent acreditării permanente nu rămâne în posesia jurnalistului decât pe perioada prezenței în incinta Guvernului.

Alte detalii privind modul de acreditare pot fi obţinute la numărul de telefon +40 021.314.34.00 (int.1144) sau e-mail acreditari@gov.ro.

Direcția Comunicare și Relații cu Presa  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe