Guvernul RomânieiLuni, 27 Iunie

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă: Sportivii români sunt modele pentru tinerele generații să aibă un stil de viață sănătos și să practice un sport


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă i-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe sportivii Lotului Național al României de Culturism și Fitness.
Primul-ministru i-a felicitat pentru rezultatele obținute  recent la Campionatele Europene de Culturism și Fitness 2022, unde sportivii români au primit 39 medalii, dintre care 23 de aur, 11 de argint și 6 de bronz.

Totodată, premierul i-a încurajat pe sportivi să promoveze în rândul copiilor și tinerilor practicarea sportului și un stil de viață sănătos.

”Dumneavoastră, asemenea tuturor sportivilor, sunteți modele pentru copii și tineri să aibă un stil de viață sănătos și îi motivați să facă sport. Performanța la care ați ajuns vă legitimează să fiți pentru generația dumneavoastră și exemple de perseverență și să arătați unde se poate ajunge prin muncă și responsabilitate”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.  

Prim-ministrul a transmis mulțumiri antrenorilor, echipei tehnice și părinților, care au sprijinit cariera tinerilor sportivi.
 

Info suplimentare:

Federația Română de Culturism şi Fitness a fost fondată în anul 1990, prin dezlipirea de Federaţia Română de Haltere şi Culturism și este unica federație națională afiliată la Federația Internațională de Bodybuilding (IFBB).

În plan național Federația Româna de Culturism şi Fitness organizează competiții  pentru sportivii legitimați dar și concursuri neprofesioniste care au ca scop lărgirea continuă a bazei de selecție și atragerea tinerilor către sportul de performanță.