Guvernul RomânieiMarți, 23 Nov

Întrevederea oficială a premierului Florin Cîțu cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu


Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Florin Cîțu a primit-o marți, 23 noiembrie 2021, la Palatul Victoria, pe președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în țara noastră la invitația președintelui României.

Discuțiile cu președintele Maia Sandu s-au concentrat pe măsurile de susținere aprofundată de către România a proceselor de modernizare și de implementare a reformelor democratice promovate de președintele și Guvernul Republicii Moldova, precum și a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova. În timpul întrevederii oficiale cu premierul Florin Cîțu, președintele Maia Sandu i-a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de Guvernul României în beneficiul cetățenilor din Republica Moldova, în special în contextul pandemiei de COVID-19.

În cadrul vizitei de la Palatul Victoria, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și omologul său din Republica Moldova au semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice. Acordul introduce reguli care simplifică procesul de recunoaștere a diplomelor, cu impact pozitiv asupra mobilității academice și profesionale între cele două state.

Vizita președintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie.

 

Primirea oficială de către premierul Florin Cîțu a președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

 

Întrevederea oficială a premierului Florin Cîțu cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

 

Participarea premierului Florin Cîțu la semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice