Guvernul RomânieiJoi, 25 Nov

Prima reuniune a Guvernului condus de premierul Nicolae-Ionel Ciucă


Galerie foto

Declarația prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă la începutul ședinței de guvern

[Check against delivery]

 

Bună seara! A fost o zi lungă, în care au avut loc toate activităţile procedurale privind învestirea Guvernului României şi, iată că, astă seară, are loc prima şedinţă a Guvernului României, după o perioadă de criză politică. Doresc să mulţumesc, încă o dată, Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere. Doresc să mulţumesc partidelor politice care au înţeles că, mai presus de orice, sunt cetăţeanul român şi interesul ţării.
Ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi, care are un singur punct. Este vorba de un proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Înainte de a intra în dezbaterea acestui punct de pe ordinea de zi, doresc să menţionez că astăzi e Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi consider că Guvernul României poate să transmită un mesaj prin care condamnă orice fel de violenţă împotriva femeilor. Mulțumesc!

 

***