Declarații de presă

Luni, 15 Ianuarie 2018

Conferință de presă comună susținută de prim-ministrul Mihai Tudose și ministrul Transporturilor, Felix Stroe

Galerie foto

 

Declarații susținute de prim-ministrul Mihai Tudose și ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la semnarea contractului pentru construcția noului pod peste Dunăre de la Brăila

[Check against delivery]

Felix Stroe: Domnule prim-ministru, domnule viceprim-ministru, domnule ministru al Fondurilor Europene, stimați reprezentanți ai presei, dragi colegi, semnăm astăzi contractul pentru unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din ultimii 27 de ani, lansat în România. Este un proiect de aproximativ 500 de milioane de euro ce va fi construit de o asociere de firme din Europa și din Asia, ceea ce oferă un plus de simbolistică importanței acestui proiect. După ce va fi realizat, podul de la Brăila va fi al treilea proiect de acest gen din Europa. Vă mulțumesc pentru prezența la acest eveniment important domnule prim-ministru, domnule viceprim-ministru și domnule ministru Marius Nica. Sunt prezenți aici reprezentanți ai Companiei Naționale CNAIR prin domnul director general Ștefan Ioniță precum și reprezentanți antreprenorului pentru semnarea acestui contract important. Vă invit să procedăm la semnarea contractului.

Mihai Tudose: Stimați reprezentanți ai concernului, stimate beneficiar CNAIR, de fapt, stimați români, fiindcă noi suntem beneficiarii, este o intrare în normalitate. Acest obiectiv este propus spre realizare şi discutat din anii '80. Sunt aproape 40 de ani de când se tot discută despre acest lucru. Este un pas imens, acum toți spunem că 48 de luni, 4 ani, este mult. Până acum un an nici nu ne gândeam că ne apucăm să înscriem primele cifre sau primele litere în acest sens. Din momentul ăsta, practic, s-a intrat în linie dreaptă. Este un obiectiv major şi din punct de vedere al infrastructurii rutiere de legătură între provinciile istorice, începând cu nordul Moldovei şi terminând cu Dobrogea. Este şi un element de siguranță națională. Este şi un element de normalitate. Putem să fim o țară normală, unde un fluviu nu se mai traversează cu bacul. Şi când e ceață, devin anumite zone ale României insule izolate. Felicitări tuturor celor care au muncit, așa cum spunea dl Ioniţă, din aprilie până acum, pentru un proiect de asemenea anvergură, este un timp foarte scurt. Felicitări! Şi vă garantez că atâta timp cât mai suntem în picioare, vom da tot sprijinul ca proiecte de acest gen să se desfășoare cu aceeași rapiditate şi apoi, implementarea lor să nu sufere nici un fel de impedimente. Vă mulțumesc mult şi felicitări!

Felix Stroe: Vă mulțumesc mult, dle prim-ministru, pentru prezența dumneavoastră la acest important eveniment al Ministerului Transporturilor. Aș vrea să vă informez şi, o dată cu dumneavoastră, pe cei prezenți, că astăzi am avut o nouă întâlnire de lucru cu Banca Europeană de Reconstrucție şi Dezvoltare. Vreau să precizez că aceste întâlniri sunt săptămânale, în fiecare săptămână, la începutul săptămânii, ne întâlnim cu această bancă. La mijlocul săptămânii ne întâlnim cu BEI. Săptămânal. Şi astăzi, reprezentanții BERD ne-au dat o veste foarte bună: s-a luat decizia finală la Londra, la BERD, pentru alocarea sumei de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de metrou M6. Este un lucru extrem de pozitiv, care trebuie să ne aducă bucurii. De asemenea, aș vrea să vă informăm că în conformitate cu calendarul pe care ni l-am asumat împreună cu Banca Mondială în faţa dumneavoastră, astăzi, 15 ianuarie, a devenit operațională Unitatea de Monitorizare a Proiectului, unitatea de implementare, care este astăzi încadrată de specialiști competenți, are logistica necesară, toate condițiile şi a început să lucreze. Deci de astăzi este operațională echipa care lucrează la proiectul autostrăzii, împreună cu Banca Mondială, la proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov. Sunt lucruri în care nu credea nimeni în urmă cu foarte puțin timp şi care, uitați, astăzi au demarat şi nu mai pot fi oprite, chiar dacă cineva ar dori acest lucru.

Vă mulțumim! Vă asigurăm în continuare că proiectele importante ale Ministerului Transporturilor vor continua, le vom implementa, astfel încât cele scrise în programul de guvernare să nu rămână doar simple vorbe scrise pe hârtie. În continuare o să rămână în sală pentru conferința de presă reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri şi Autostrăzi şi reprezentanții antreprenorului. Încă o dată, dle prim ministru, domnilor miniștri, vă mulțumesc pentru prezența la acest eveniment!

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe