Actualitate

Vineri, 16 Aprilie

Vizita premierului Florin Cîţu la Centrul de Vaccinare de la Școala Ion Creangă din Cluj-Napoca

Galerie foto

 

***

 

Declaraţii susținute de premierul Florin Cîţu, după vizitarea Centrului de Vaccinare de la Școala Ion Creangă, din Cluj-Napoca

[Check against delivery]

 

Florin Cîţu: Bună ziua! Mulţumesc pentru invitaţie!
Emil Boc: Vă mulţumesc că aţi venit!
Florin Cîţu: Am vrut neapărat să văd centrul de vaccinare, am mai văzut câteva prin ţară. Suntem în plină campanie de vaccinare şi, pe parcurs, aţi văzut că s-au modificat lucrurile. Aş vrea să vă anunţ că începem să avem numărul de doze pe care le tot anunţam. Acum trebuie ca lumea să vină să se înregistreze, să se vaccineze. Avem câteva modificări care vor apărea în zilele următoare şi îmi pare bine că le anunţ aici, la dumneavoastră, la Cluj. În primul rând, vom da posibilitatea de avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-through, lumea deja ştie ce înseamnă acest lucru. Se va face în perioada următoare. Ştiu că va începe la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru, în perioada următoare. Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăși că se va crește viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcție de zonă și așa mai departe. În perioada următoare - am ajuns acum la capacitatea de 115 mii de doze pe zi -  vom ajunge, pe 20 aprilie, la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii, dacă vor să revenim și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție, în acest moment, de a ieșit din pandemie. Vrem ca, în această vară, să ne bucurăm de concediu, dacă vrem să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm. Avem aceste două luni - am spus că, la 1 iunie este prima bornă - trebuie să atingem acea țintă de cinci milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HoReCa, care a spus că îşi va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie şi de cetăţeni să se înregistreze și să se vaccineze, ca să putem să avem o vară normală, să revenim la normalitate. Mulțumesc mult de tot!

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe