Actualitate

Miercuri, 14 Aprilie

Declarație de presă susținută de premierul Florin Cîțu la Palatul Victoria

Galerie foto

[Check against delivery]

Bună seara! Odată cu propunerea de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu, am transmis domnului președinte Klaus Iohannis și propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcția de ministru interimar al sănătății.
Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul președinte. 
Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii, până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine, o să am două conferințe online, una cu toți directorii de DSP și alta cu toți directorii spitalelor COVID. 
În continuare rămâne o prioritate pentru noi să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru terapie intensivă și, în același timp, să gestionăm această perioadă dificilă. 
Tot mâine, vom avea ședință de guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele de la Ministerul Sănătății, acte normative care nu suportă amânare. Cam acestea am avut de spus. Mulţumesc mult! Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe