Actualitate

Luni, 12 Martie 2018

Guvernul României a transmis un mesaj privind combaterea antisemitismului și a discriminării, cu prilejul marcării a 75 de ani de la deportarea evreilor din Macedonia

Viceprim-ministrul Ana Birchall participă, la Skopje, la evenimentul pentru marcarea a 75 de ani de la deportarea evreilor din Macedonia. La ceremoniile organizate în perioada 11-13 martie sunt prezenți înalți oficiali ai Republicii Macedonia, delegați ai statelor europene și reprezentanți ai comunităților de evrei.

În acest context, astăzi a fost organizată o sesiune extraordinară a Parlamentului Republicii Macedonia dedicată acestui eveniment, în cadrul căreia vicepremierul Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă.

”Ceremoniile organizate la Skopje pentru marcarea Holocaustului au o semnificație aparte. Numai prin păstrarea vie, în memoria colectivă, a tragediei victimelor putem lua măsuri ca asemenea atrocități să nu se mai repete vreodată. Rememorarea Holocaustului, precum și educarea generațiilor viitoare în spiritul adevărului cu privire la tragedia Holocaustului fac parte dintr-un obiectiv mai înalt – protecția valorilor democratice, combaterea antisemitismului și a discriminării. Trebuie să ne propunem ca lumea de mâine nu doar să fie diferită, ci și mai bună, o lume în care toleranța și respectul pentru demnitatea tuturor oamenilor să nu fie doar idealuri, ci realități ale vieții de zi cu zi”, se arată în mesajul transmis de Ana Birchall din partea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, în contextul ceremoniilor care au marcat 75 de ani de la deportarea evreilor din Macedonia.

Cu ocazia evenimentelor speciale de comemorare, au fost depuse coroane de flori la monumentul victimelor Holocaustului din incinta fostei fabrici de tutun din Skopje (fost lagăr de tranzit în perioada celui de-al Doilea Război Mondial) de către înalți oficiali macedoneni, precum și de către delegațiile celorlalte state prezente la eveniment. Totodată, oficialii prezenți au participat la un marș în memoria evreilor deportați din Macedonia, victime ale Holocaustului. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe