Actualitate

Joi, 27 Ianuarie 2022

Întâlnirea de lucru a premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții producătorilor agricoli și retailerilor

Galerie foto

 

 

***

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Premierul Nicolae Ionel-Ciucă a avut astăzi o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu o delegație a producătorilor agricoli și retailerilor din România. Întâlnirea se înscrie în dialogul social pe care Guvernul l-a deschis, pe sectoare de activitate, cu reprezentanții sindicali, precum și cu cei ai patronatelor.

Discuțiile s-au referit la ultimele evoluții ale pandemiei de COVID-19, la efectele creșterii prețurilor pe piața energetică, ca și la nevoia de asigurare a unui mediu predictibil pentru funcționarea firmelor, susținerea producătorilor agro-alimentari și a industriei alimentare.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că Executivul are în vedere permanent necesitatea corelării măsurilor de protecție a populației împotriva pandemiei COVID-19 cu cele de susținere a unui mediu economic competitiv, care să permită derularea afacerilor și asigurarea locurilor de muncă.

De asemenea, premierul a prezentat măsurile luate de Guvern în scopul limitării efectelor creșterii prețului la energie. ”Am avut în vedere să acționăm pe două paliere: să preluăm cât mai mult din impactul pe care cetățenii îl resimt ca urmare a crizei energetice și să asigurăm pârghiile necesare economiei să-și continue activitatea în condiții de competitivitate și eficiență”, a punctat prim-ministrul Ciucă.

La întâlnirea de lucru au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat, Raed Arafat.

Din partea producătorilor agricoli și retailerilor au participat Gabriela Mihăilescu, Tiberiu Dănețiu, Cristian Stoicescu, membri ai Consiliului Director Asociației Marilor Rețele Comerciale din România,  George Bădescu, director executiv AMRCR, Mario Crețu, membru în Consiliul Director al Federației Patronale a Rețelelor de Comerț, Julien Munch, Alina Gamauf, Adela Smeu, Monica Constantin, membri AMRCR, Sorin Minea, vicepreședinte al Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta,  Dana Tănase, director executiv al Asociației Române a Cărnii, Vlad Macovei, Asociația Forța Fermierilor, Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe