Actualitate

Joi, 30 Decembrie 2021

Întâlnirea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie, pentru pregătirea măsurilor de protejare a populației față de pandemia COVID-19. La discuţii, au participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România, ai Asociației ”Societatea Naţională de Medicina Familiei/Medicina Generală” și ai Federației Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Dialogul a vizat implicarea medicilor de familie în implementarea măsurilor de protejare a populației de efectele pandemiei: testarea în cabinete, consilierea în vederea vaccinării, evaluarea pacienţilor pozitivi în ambulatoriu, administrarea și monitorizarea antiviralelor la domiciliu.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă le-a transmis medicilor de familie că pregătirea este esențială în protejarea cetățenilor în fața valului cinci, fiind necesară o structură solidă în asigurarea actului medical. De asemenea, prim-ministrul a subliniat rolul medicilor de familie în  comunicarea  beneficiilor vaccinării, remarcând procentul mare de medici de familie vaccinați - peste 90 la sută dintre aceștia, ceea ce le conferă un nivel înalt de credibilitate în contextul campaniei de vaccinare a românilor. În cabinetele medicilor de familie, peste un milion de români s-au vaccinat deja.

Medicii au recunoscut importanța vaccinării ca fiind cea mai sigură modalitate de protejare a vieții și împotriva formelor grave de COVID-19, participanții analizând eficiența acestei protecții în țările afectate deja de valul cinci al pandemiei, unde numărul persoanelor decedate sau spitalizate cu forme grave este redus.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre reducerea birocrației și eliminarea drumurilor inutile ale pacienților între diverse categorii de furnizori de servicii medicale, precum și îmbunătățirea relației medicilor de familie cu Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate. Aceste acțiuni vor oferi, alături de noile protocoale de tratament, de ghidurile pentru medicii de familie în evaluarea stării, un cadru coerent și eficient pentru serviciile medicale de bază.

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a arătat că medicii de familie sunt coloana vertebrală a sistemului de sănătate, fiind esențial rolul acestora în asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate în apropierea domiciliului. “Testarea e primul pas în identificarea pacienților posibil infectați. Venim cu un pachet de servicii ambulatorii care să includă tratament. Împreună cu specialiștii în boli infecțioase și medicii de familie se vor stabili noi protocoale terapeutice, cu acces cât mai ușor, mai aproape de casă”.

 

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe