Actualitate

Marți, 20 Septembrie 2022

Întâlnirea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă a avut, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, după semnarea acordului de colaborare din luna iunie 2022. Semnarea acordului de colaborare privind consultarea între Guvernul României și membrii Coaliției pentru Dezvoltarea României a reprezentat un act de normalitate și de respect față de importanța rolurilor pe care fiecare dintre noi îl are în societate.

''Întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la Spațiul Schengen. Este un deziderat pentru care inclusiv reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României realizează demersuri, pentru că mobilitatea crescută și timpii salvați vor contribui direct la creșterea rolului nostru în economia europeană și internațională. Consultarea cu mediul de afaceri ne-a ajutat să ne clarificăm prioritățile comune. Așa cum am reiterat, pentru a lua decizii guvernamentale sustenabile este nevoie de cifre, de informații corecte, reale și complete. Vor urma o serie de întâlniri de grupuri de lucru care se vor concentra atât pe zona de reforme, cât și pe zona de investiții”, a declarat premierul Nicolae Ionel-Ciucă.

Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au fost reforma fiscală, aderarea României la Spațiul Schengen, fondurile structurale și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), protejarea consumatorilor vulnerabili și a consumatorilor persoane juridice, reformele și securitatea la risc.

Pe teme legate de Legea educației și reformele din sănătate se vor forma grupuri de lucru pe lângă ministerele de resort, pentru a putea definitiva cele mai bune soluții, cu cel mai mare impact pozitiv.

Delegația Coaliției pentru Dezvoltarea României a fost formată din reprezentanți ai Camerei de Comerț Americană în România (AmCham), ai Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ai Camerei Franceze de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), ai Confederației Patronale Concordia, ai Consiliului Investitorilor Străini (FIC), ai AHK România și ai Fundației Romanian Business Leaders (RBL).

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe