Actualitate

Miercuri, 29 Ianuarie

Întâlnirea prim-ministrului României, Ludovic Orban, cu reprezentanții comunității britanice de afaceri din România

Galerie foto

La 29 ianuarie, prim-ministrul României, Ludovic Orban, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității britanice de afaceri din România. Evenimentul a fost găzduit de ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble.
Întâlnirea a prilejuit un dialog deschis cu oamenii de afaceri prezenți, cu privire la politicile economice și sociale ale Executivului, precum și legat de perspectivele dezvoltării unor proiecte investiționale în România.
Prim-ministrul Ludovic Orban a arătat că Guvernul va depune toate eforturile necesare pentru asigurarea stabilității și predictibilității cadrului fiscal-bugetar, în sprijinul activităților generatoare de valoare adăugată și locuri de muncă în economie. Predictibilitatea reprezintă o condiție esențială a dezvoltării durabile a investițiilor și contribuie la funcționarea eficientă a mecanismelor de piață, în beneficiul consumatorilor.
Cu acest prilej, înaltul oficial român a subliniat angajamentul pe termen lung al României în direcția dezvoltării relațiilor bilaterale, odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 31 ianuarie a.c.. România susține demersurile de negociere a unei relații viitoare aprofundate între Uniune și Regatul Unit.
Parteneriatul Strategic dintre cele două țări va continua să reprezinte un reper esențial al prosperității, dar și al securității noastre comune, în spațiul euro-atlantic și o expresie a valorilor comune pe care le împărtășesc România și Regatul Unit.
A mai fost remarcat faptul că Marea Britanie se află între primele zece surse de investiții străine în economia românească și reprezintă a cincea destinație la nivel global pentru exporturile României. De asemenea, investițiile britanice din România contribuie la competitivitatea internațională a economiei noastre și susțin, la rândul lor, ecosisteme importante de întreprinderi mici și mijlocii.
Nu în ultimul rând, prim-ministrul român a exprimat angajamentul ferm al Guvernului cu privire la implementarea unor politici publice prietenoase cu toți investitorii din economia României. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe