Actualitate

Luni, 03 Aprilie 2023

Întâmpinarea oficială a cancelarului Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, la Palatul Victoria

Galerie foto

 

 

***

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Întrevederea prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz

 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi, 3 aprilie 2023, o întrevedere cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, aflat în vizită oficială în România.

Prezența la București a Cancelarului federal reflectă interesul ridicat al Germaniei pentru aprofundarea parteneriatului bilateral cu România, în spiritul relației politico-diplomatice strategice, consistente și pragmatice. 

În cadrul dialogului, cei doi demnitari au subliniat angajamentul pentru intensificarea relației substanțiale româno-germane într-un cadru structurat, menit să ofere vizibilitate mai amplă relației bilaterale și proiectelor strategice de cooperare sectorială.

Premierul Ciucă a exprimat aprecieri pentru susținerea dinamică a Germaniei în favoarea finalizării procesului de aderare a României la Spațiul Schengen. Îndeplinirea acestui obiectiv în cel mai scurt timp rămâne esențială, în baza contribuției recunoscute a României la asigurarea securității interne a UE, iar demersurile și coordonarea cu partenerii europeni pentru crearea condițiilor favorabile acestui rezultat continuă foarte activ. 

Din perspectiva oportunităților pentru aprofundarea cooperării economice și sectoriale, prim-ministrul român a încurajat parteneriatele și schimburile de experiență în aria industrială și tehnologica.  Dinamica mediului de afaceri generează atractivitatea acestuia pentru noi investiții, mai ales în sectoare precum cel energetic, alimentar și digital, care au un potențial semnificativ în România.

Cei doi demnitari au confirmat importanța continuării procesului de extindere a Uniunii Europene și îndeplinirea angajamentelor față de Balcanii de Vest. Totodată, aceștia au exprimat susținerea fermă pentru continuarea sprijinului politic și financiar consistent orientat spre consolidarea rezilienței și a securității Republicii Moldova.

De asemenea, părțile au abordat și dinamica cooperării în cadrul formatelor regionale europene precum Inițiativa celor Trei Mări (I3M). Prim-ministrul Ciucă s-a referit la oportunitățile de participare la investiții în proiectele dezvoltate în cadrul Inițiativei și a amintit găzduirea Forumului de Afaceri I3M la București, la 7 septembrie a.c.

 

***

 

Întrevedere în plen a celor două delegații guvernamentale Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe