Actualitate

Joi, 21 Octombrie 2021

Intervenția premierului Florin Cîțu la videoconferință cu prefecții, pe tema pregătirii sezonului rece

Galerie foto

 

[Check against delivery]

 

Florin Cîţu: Bună ziua, domnilor miniştri, bună ziua, tuturor!
Vă mulţumesc pentru prezenţa la această videoconferință. Este, de fapt, o conferinţă care are loc după ce am avut alte videoconferințe în trecut, în care am început pregătirea pentru lunile iarnă. Cred că este primul an în care acest lucru se face așa devreme. Aș vrea astăzi să avem, de fapt - acesta este scopul întâlnirii - să avem un bilanț, să vedem cum suntem pregătiți pentru acest sezon.
În primul rând, aş vrea să aveți discuții cu primarii, în județele dumneavoastră, cu responsabilii companiilor care livrează agent termic. Este clar că în această iarnă vreau să mă asigur că nu va fi o problemă. Am tot auzit discuții, am vorbit cu primari, am vorbit cu responsabilii acestor companii și până acum am rezolvat toate problemele pe care le-au ridicat. Vreau să mă asigur că nu există sincope în această iarnă în ceea ce privește livrarea agentului termic.
În același timp, am în vedere orice alte probleme - și văd acolo și pe ministrul interimar de la Transporturi - legate de pregătirile pentru sezonul de iarnă în ceea ce privește transportul rutier și transportul în general. Aș vrea ca anul acesta să fie, poate, primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere, știm că vine iarna, suntem în luna octombrie și în fiecare an vine iarna și e bine să fim pregătiți. Trebuie să verificați că aveți și contractele făcute și tot ce trebuie ca anul acesta să nu sufere nimeni. Şi, în acelaşi timp, aș vrea să vă apucați serios de treabă şi să ignoraţi situația politică. Oricine va fi la guvernare, vă asigur că veți avea resursele necesare pentru a gestiona cât mai bine această iarnă. Cam acestea sunt mesajele pe care voiam să vi le transmit. Sunt sigur că vom vedea cum v-aţi pregătit pentru şedința de astăzi. Eu sunt sigur ca aţi ţinut cont de ceea ce v-am spus în lunile precedente şi trebuie să fim pregătiți pentru sezonul rece.
Vă mulțumesc! Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe